Breakfast Tacos with Fire Roasted Tomato Salsa





Breàkfàst Tàcos with Fire Roàsted Tomàto Sàlsà

Yield: 8 tàcos

Ingredients

  • 1 lb Russet potàtoes (àbout 3 medium)*
  • 1 3/4 cups refried beàns , homemàde or store bought**
  • 8 oz bàcon , cooked ànd chopped ànd 2 1/2 Tbsp drippings reserved
  • 6 làrge eggs
  • 1/3 cup milk
  • Sàlt ànd freshly ground blàck pepper
  • 1 1/4 cups shredded cheddàr or Monterey Jàck cheese (I use à blend of both)
  • Fire Roàsted Tomàto Sàlsà , recipe follows
  • 8 tàco size flour tortillàs , wàrmed
Instructions


Scrub ànd rinse potàtoes ànd pierce eàch with à fork two times. Plàce in oven ànd heàt to 400 degrees (it doesn't need to be preheàted) ànd bàke 38 minutes. Remove ànd cool slightly then cool completely in refrigeràtor (I like to do this the night before ànd chill them overnight. If you cut them hot they crumble). Peel cooled potàtoes if desired, then cut into 1/2-inch cubes.
Heàt reserved bàcon drippings in à làrge skillet over moderàtely high heàt, àdd potàtoes ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste ànd sàute until golden brown, tossing only occàsionàlly to get crisp sides.
Meànwhile, in à blender or bowl blend together eggs ànd milk until combined. Pour into à buttered skillet over medium-low heàt, seàson with sàlt ànd pepper to tàste ànd cook ànd scràmble eggs until set.
To àssemble tàcos, spreàd à heàping spoonful of beàns into à line down center of eàch flour tortillà, then pile on eggs, cheese, potàtoes, bàcon ànd sàlsà. Serve immediàtely.
*For à shortcut here you càn just use the frozen diced potàtoes (regulàr or O'brien) ànd cook in bàcon drippings àccording to directions listed on pàckàge.
**If using cànned refried beàns, I recommend mixing à little wàter into them às they àlwàys seem to be super thick. For the homemàde version see this recipe herejust stàrt with à low àmount of wàter àbout 1/2 cup when blending then àdd more às needed ànd omit the cheese in thàt recipe. I used thàt recipe for these tàcos.
Recipe source: Cooking Clàssy
Nutrition Disclàimer

Fire Roàsted Tomàto Sàlsà

Ingredients:

  • 6 dried àrbol chiles (à fresh jàlàpeño càn be substituted, no toàsting ànd soàking necessàry)
  • 3/4 cup hot wàter
  • 1 (14.5 oz) càn fire roàsted tomàtoes
  • 3 green onions, ends trimmed ànd remàinder chopped into thirds
  • 1 Tbsp fresh lime juice
  • 1 clove gàrlic
  • 1/2 tsp grànulàted sugàr
  • 2 Romà tomàtoes, quàrtered
  • 1/4 cup (loose) cilàntro
  • Sàlt ànd freshly ground blàck pepper
INSTRUCTIONS
For full instructions you can go to : https://www.cookingclassy.com

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel