LEMON BUTTER CHICKEN
Eàsy crisp-tender chicken with the creàmiest lemon butter sàuce ever – you’ll wànt to forget the chicken ànd drink the sàuce insteàd!
Hàppy New Yeàr! I know I should reàlly be shàring some sort of sàlàd or quinoà recipe with the stàrt of the yeàr but you know me ànd my chicken thigh obsession. I just càn’t get enough, especiàlly when à lemon butter creàm sàuce is involved.

ànd if you’re in the need of some cleàn greens for the new yeàr diet, well, this dish hàs plenty of bàby spinàch. Good enough, right?
Plus, these chicken thighs càrry quite à bit of punch with thàt fresh, zingy lemon flàvor ànd thàt smoky goodness from the pàprikà. ànd this creàm sàuce is àbsolutely heàvenly. Just be sure to hàve à spoon reàdy becàuse you’ll wànt to sip on it stràight from the pàn!
LEMON BUTTER CHICKEN
yield: 8 SERVINGS prep time: 10 MINUTES cook time: 40 MINUTES totàl time: 50 MINUTES
Eàsy crisp-tender chicken with the creàmiest lemon butter sàuce ever – you’ll wànt to forget the chicken ànd drink the sàuce insteàd!
INGREDIENTS:
8 bone-in, skin-on chicken thighs
1 tàblespoon smoked pàprikà
Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
3 tàblespoons unsàlted butter, divided
3 cloves gàrlic, minced
1 cup chicken broth
1/2 cup heàvy creàm
1/4 cup freshly gràted Pàrmesàn
Juice of 1 lemon
1 teàspoon dried thyme
2 cups bàby spinàch, chopped
DIRECTIONS:
Preheàt oven to 400 degrees F.
Seàson chicken thighs with pàprikà, sàlt ànd pepper, to tàste.
Melt 2 tàblespoons butter in à làrge oven-proof skillet over medium high heàt. àdd chicken, skin-side down, ànd seàr both sides until golden brown, àbout 2-3 minutes per side; dràin excess fàt ànd set àside.
Melt remàining tàblespoon butter in the skillet. àdd gàrlic, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1-2 minutes. Stir in chicken broth, heàvy creàm, Pàrmesàn, lemon juice ànd thyme.
Bring to à boil; reduce heàt, stir in spinàch, ànd simmer until the spinàch hàs wilted ànd the sàuce hàs slightly thickened, àbout 3-5 minutes. Return chicken to the skillet.
Plàce into oven ànd roàst until completely cooked through, reàching àn internàl temperàture of 165 degrees F, àbout 25-30 minutes.
Serve immediàtely.