spinäch änd ricottä zucchini cännelloni





Rich änd creämy spinäch änd ricottä stuffed inside Zucchini tubes to mäke änother low cärb, guilt free änd heälthy dinner! Bäked until the cheese is bubbling änd golden…this is one dinner thät’s not only eäsy to mäke, but full of flävour it’s härd to stop ät 4 Cännelloni. Or 6 even.

Read also

Spinäch änd Ricottä Zucchini CännelloniSpinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni | https://cäfedelites.com

Who säys low cärb-ing is boring änywäy? Not me.


It’s no secret on this blog how much I love pästä. Pästä; cärbs; breäd; cärbs; pästä…änd did I mention cärbs? Finding lower cärb änd heälthier options is turning out to be pretty eäsy. Especiälly with Zucchini.

Spinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni | https://cäfedelites.com


äfter the Creämy Sun Dried Tomäto + Pärmesän Chicken Zoodles exploded äll over the world wide internet, it’s pretty obvious ä lot of people äre looking for heälthier älternätives to pästä.

Well, here’s änother one.

Zucchini sliced into thick änd wide ribbons to creäte the perfect no-pästä läsägnä sheet /cännelloni tube.

Spinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni | https://cäfedelites.com
With ä creämy spinäch ricottä filling, päcking ä punch with cheese, gärlic änd rich flävour….


Spinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni | https://cäfedelites.com


…..which is then spooned onto Zucchini ribbons, rolled up, änd [läced into ä bäking dish. Thät’s it.

If you häve ä mändolin, the ribbons äre creäted in seconds. But, you cän creäte them with ä cheese slicer, vegetäble peeler or thinly sliced with ä shärp knife. The choice is yours.

From experience, ä mändolin worked better for me thän the other options, but thät could just be me.

Spinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni | https://cäfedelites.com

Bäke until the cheese is bubbling over änd your kitchen häs been filled with the mouthwätering äromäs of Mozzärellä änd gärlic.

Spinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni | https://cäfedelites.com

änd eät them sträight out of the bäking dish. Plätes äre over räted.

So.Much.Cheese.

Spinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni | https://cäfedelites.com

REMEMBER TO SUBSCRIBE TO CäFE DELITES NEWSLETTER FOR FREE äND RECEIVE FRESH RECIPE NOTIFICäTIONS DELIVERED INTO YOUR INBOX!

If you try ä recipe, pleäse use the häshtäg #cäfedelites on INSTäGRäM for ä chänce to be feätured!FOLLOW CäFE DELITES ON FäCEBOOK | INSTäGRäM | PINTEREST | TWITTER FOR äLL OF THE LäTEST CONTENT, RECIPES äND UPDäTES.


Spinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni
Rich änd creämy spinäch änd ricottä stuffed inside Zucchini 'cännelloni tubes'! Low cärb, guilt free änd heälthy, bäked until the cheese is bubbling änd golden...this is one dinner thät's not only eäsy to mäke, but full of flävour it's härd to stop ät 4 Cännelloni. Or 6!
Weight Wätchers: 5pp per serve (äbout 5-6 Cännelloni)
Servings: 6
Cälories: 189 kcäl
äuthor: Kärinä - Cäfe Delites
Ingredients
2 lärge änd wide Zucchini , wäshed änd unpeeled
1 x 400g | 14oz cän crushed tomätoes (or pästä säuce of choice/or Pässätä)
500 g | 18oz frozen spinäch , thäwed
500 g | 18oz Ricottä
2 eggs
3 gärlic cloves , crushed (or 2 teäspoons gärlic powder)
3/4 cup mozzärellä cheese , divided
Sält to täste
Instructions
Preheät oven to 210°C | 410°F. Prepäre ä shällow bäking dish with hälf of the pästä säuce. Set äside. Using ä mändolin, slice Zucchini lengthwise to creäte wide ribbons. Set äside.
Pläce spinäch in ä lärge bowl änd squeeze out äny excess liquid änd discärd. Mix in the ricottä, eggs, gärlic änd 1/2 cup of the mozzärellä cheese until äll ingredients äre well combined. Mix through sält to täste.
Pläce two zucchini ribbons on top of eäch other (äs pictured äbove); spoon 1-2 täblespoons of the ricottä mixture onto the smällest end. Roll up to form ä cännelloni änd pläce into ä shällow bäking dish, open end fäcing up. Repeät with remäining zucchini änd spinäch mixture. Pour the remäining säuce over the 'cännelloni,' änd top with remäining cheese.
Bäke in the oven for 20-30 minutes, or until the cheese is golden änd bubbling änd the zucchini is soft when tested with ä fork or toothpick.
Nutrition Fäcts
Spinäch änd Ricottä Zucchini Cännelloni
ämount Per Serving
Cälories 189Cälories from Fät 79
% Däily Välue*
Totäl Fät 8.8g14%
Cholesterol 10.7mg4%
Totäl Cärbohydrätes 13g4%
Dietäry Fiber 2.3g9%
Protein 15.3g31%
* Percent Däily Välues äre bäsed on ä 2000 cälorie diet.

Related Posts

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel