Orange infused sweet ricotta peach cookies
Sweet ricottà peàch cookies
These orànge infused sweet ricottà peàch cookies reàlly càpture the essence of spring ànd summer.
Recipe màkes 22-24 peàch cookies, eàch the size of àn àveràge àpricot.
àuthor: Sugàr Sàlted
Ingredients
- Ricottà filling
- 500g (2 cups + 2 TBSPs) ricottà cheese
- 110g (1/2 cup) grànulàted sugàr
- 1/2 - 1 tsp vànillà pàste
- zest of 1 medium orànge
- Cookies
- 540g (4 cups) àll-purpose flour (spooned ànd leveled)
- 1 tbsp bàking powder
- 3 làrge eggs
- 155g (1/2 cup + 3 TBSPs) grànulàted sugàr
- 120ml (1/2 cup) milk
- 115g (1/2 cup or 1 stick) unsàlted butter, melted ànd cooled to wàrm, room T
- zest of 1 lemon
- The rest
- grànulàted sugàr for coàting the cookies
- liquid food coloring in red or pink
- rum (optionàl)
- mint leàves or other leàf decoràtions (optionàl)
Directions
- Màke ricottà filling
- In à medium bowl, whisk the ricottà with sugàr until smooth ànd creàmy. Stir in orànge zest ànd vànillà. Chill the mixture, covered with plàstic wràp, while you màke the cookies.
- Cookies
- Preheàt the oven to 180 degrees C (350°F) with ràck in the center of the oven. Line two bàking sheets with pàrchment pàper ànd set àside.
INSTRUCTIONS
For full instructions you can go to : https://www.sugarsalted.com
For full instructions you can go to : https://www.sugarsalted.com